Više od 520.000 kuna prikupljenih kroz ukupno 47 dana i 1090 kilometara hoda osigurat će stotine besplatnih psiholoških savjetovanja i pružiti nužnu pomoć onkološkim bolesnicima

Nakon 575 kilometara prehodanih u 25 dana, Bruno i Maja Šimleša u subotu su ostvarili cilj, osvojivši najjužniju kopnenu točku Hrvatske – rt Oštro na Prevlaci. Time je završena dvogodišnja humanitarna akcija tijekom koje je prikupljeno više od 520.000 kuna za Udrugu SVE za NJU koja pruža psihološku pomoć ženama oboljelim od raka. 

„Punog srca želim prije svega zahvaliti svima koji su podržali ovu akciju i svojim sudjelovanjem osigurali sredstva kojima će Udruga sada biti u mogućnosti nastaviti pružati prijeko potrebnu psihološku pomoć stotinama žena oboljelih od raka. Požari, olujna nevremena, iznimno visoke temperature i sve ostale otegotne okolnosti koje su pratile Maju i mene na putu u zadnjih mjesec dana, bile su neizmjerno lakše savladive zahvaljujući porukama podrške koje smo primali, ljudskoj dobroti s kojom smo se susretali na putu te, prije svega, cilju zbog kojeg smo se prošle godine i otisnuli u ovu avanturu“, ističe Bruno te poziva sve da nastave podržavati Udruge SVE za NJU, koja se i svojim dosadašnjim radom istaknula kao vrijedan saveznik oboljelima od raka.

Cijela akcija bila je podijeljena u dvije etape, od rta Kamenjak do Knina u 2021., te od Knina do Prevlake ove godine. Tijekom trajanja ovog pothvata od velike važnosti za oboljele od raka, Bruno i Maja su prošli kroz sveukupno sedam priobalnih županija i čak 14 planina, najdužom i najizazovnijom planinskom rutom u Hrvatskoj, koju je dosad prošlo tek nekoliko desetaka osoba. Na različitim etapama putovanja pridruživali su se i brojni prijatelji i podržavatelji akcije, pa su tako u cilj s Brunom i Majom ušle Mihaela i Franica, koje su dijagnozu raka dojke dobile 2020., a terapije završile 2021.

Iz udruge SVE za NJU ističu važnost potpore obitelji i prijatelja, te stručne psihološke pomoći za oboljele od raka, koju oni već 13 godina besplatno pružaju korisnicima.

„Osim što su svojim pothvatom Bruno i Maja osigurali stotine savjetovanja, oni su potrebe bolesnika napravili i vidljivima u društvu te ohrabrili mnoge da nam se obrate i prime prijeko potrebnu psihološku podršku. U ime svih korisnica i korisnika mogu samo reći veliko hvala Bruni i Maji te svakom pojedinom donatoru na podršci i dobroti“, poručila je Ljiljana Vukota, voditeljica Centra za psihološku pomoć Udruge SVE za NJU.

Uz tisuće psihosocijalnih savjetovanja godišnje, Udruga SVE za NJU pruža i besplatan smještaj svim ženama izvan Zagreba tijekom primanja terapije, često organizira stručne seminare i radionice te je svojim korisnicama dostupna 24 sata svakog dana u godini.

Ove godine je akcijom prikupljeno gotovo 200.000 kuna, pa će se uz 321.000 kuna prikupljenih prošle godine ukupno 520.000 kuna donacija u potpunosti iskoristiti za rad Udruge SVE za NJU, koja već dugi niz godina pruža stručnu i prijeko potrebnu psihološku pomoć ženama oboljelima od raka. 

Akcija traje još dva tjedna tijekom kojih je donacije moguće uplatiti putem web stranice Čini pravu stvar i Keks Pay aplikacije.