Psihološka pomoć onkološkim bolesnicima izuzetno je važna, ponekad i presudna – upravo zato, ovim velikim i zahtjevnim putovanjem, Bruno prikuplja novčana sredstva za udrugu SVE za NJU

Nakon vrlo intenzivnih priprema na stazi u Coloradu, Bruno Šimleša u srijedu, 10. kolovoza u 8 sati s Kninske tvrđave kreće u nastavak životne avanture – pješačenje duž hrvatske obale s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za psihološku pomoć oboljelima od raka.

Bruno je lani, u pratnji supruge Maje, uz brojne poznate prijatelje i jednu hrabru fajtericu koja je preboljela rak prije nekoliko godina, gospođu Ljiljanu, propješačio više od 500 kilometara – od rta Kamenjak pa sve do Knina, i sakupio 321.000 kuna za Udrugu SVE za NJU. Ove će godine, vjeruje, dostići zacrtani cilj od 500.000 kuna i uspješno završiti izazov pješačenja po sveukupno sedam priobalnih županija i čak 14 planina, najdužom i najizazovnijom planinskom rutom u Hrvatskoj koju je dosad prošlo tek nekoliko desetaka osoba.

„Pomicati vlastite granice, promovirati ljepote naše zemlje, a prije svega raditi za dobrobit onih kojima je pomoć najpotrebnija, ciljevi su koji nas tjeraju dalje. I zato ove godine nastavljamo još jače i intenzivnije jer se borimo za naše hrabre fajterice koje se ne predaju olako, pa nećemo ni mi. No, kvalitetna podrška, dolazila ona od obitelji, prijatelja ili stručnih osoba onkološkim bolesnicama iznimno je bitna te olakšava suočavanje i prilagodbu na bolest“, naglašava Bruno te poziva sve da javno podrže i uključe se u što većem broju u ovu akciju.

Ovogodišnje putovanje kreće upravo ondje gdje je prošlogodišnje završilo, na Kninskoj tvrđavi, odakle će Bruno i Maja započeti svoju avanturu s ciljem dolaska do Prevlake za 25 dana. U tom će razdoblju napraviti milijun koraka, prijeći više od 600 kilometara po iznimno zahtjevnim terenima najviših planina bez imalo hlada, a u planu je družiti se i sa splitskim HGSS-ovcima koji će sve to popratiti na svojim kanalima.

Donacije prikupljene tijekom kampanje u potpunosti će se iskoristiti za rad Udruge SVE za NJU, koja već dugi niz godina pruža stručnu i prijeko potrebnu psihološku pomoć ženama oboljelima od raka, te ih je moguće uplatiti putem web stranice Čini pravu stvar i Keks Pay aplikacije.

Uz tisuće psihosocijalnih savjetovanja godišnje, Udruga SVE za NJU pruža i besplatan smještaj svim ženama izvan Zagreba tijekom primanja terapije, često organizira stručne seminare i radionice te je svojim korisnicama dostupna 24 sata svakog dana u godini.

Cijelo putovanje i brojana javljanja uživo mogu se pratiti na Bruninoj Facebook stranici.