S radom je počeo call centar za pacijente oboljele od raka, ali i sve iz KB Dubrava koji su ostali bez bolnice u kojoj su se liječili. Samo do podne zaprimili su 200 poziva. Telefon ne prestaje zvoniti, a za onkološke pacijente baš danas stiže i nova vijest, javlja RTL Danas.

Uskoro će se na Vladi naći Nacionalni okvir u borbi protiv raka, koji Hrvatska čeka 11 godina. U tom vremenu izmijenilo se pet vlada, a od raka je umrlo pacijenata koji čine grad veličine Splita.

Iz Udruga pacijenata oboljelih od raka, koje je primio i predsjednik Republike, kažu, ovo je važan korak.

“Uvijek se treba nadati da smo nešto naučili iz prošlih nekakvih možda grešaka ili nedovoljno dobre organizacije. Ovo bi mogla doista velika stvar za pacijente kad se povezu s koordinatorima, pa da se za prvu ruku riješe pacijenti koji su naručeni u KB Dubrava”, rekla je Ljiljana Vukota, članica Inicijatve Hrvatska protiv raka.

“Vjerujem da će vrlo brzo biti donesen. Evo, to ću prvi put iznijeti javno. Moja očekivanja su do početka prosinca ove godine. Ne znam hoćemo li uspjeti jer to ne smije biti lista dobrih želja, on mora biti utemeljen”, kazao je Beroš.